Quin vi escollir per a una barbacoa?

La primavera ja està aquí i és moment d’encendre les brases de la barbacoa , escollir un vi i preparar els aperitius a l’aire lliure. Comencem a tenir més estones de llum que ens conviden a gaudir del sol, i si és al voltant d’una taula amb bona companyia, menjant i bevent bon vi, encara millor.

Però sabem que la barbacoa no és només asseure’s a la taula per a menjar, també és el moment rebre als convidats amb un vermut, tenir el porró de vi preparat i brindar amb un cava fresquet a mitja tarda.

Hem d’escollir bé totes les begudes que ens acompanyaran al moment de la barbacoa i la quantitat de vi, vermut i cava, perquè no falti de res.

Quant vi es necessita per fer una barbacoa?

Per norma general es contempla 1 ampolla de vi per a 3 o 4 persones, però hi ha altres opcions magnífiques i que son tot un encert per aquest tipus d’esdeveveniments.

També hem de tenir present que per a una barbacoa a més del vi, necessitaràs beguda per a fer l’aperitiu i el vermut és l’acompanyant perfecte per a iniciar aquesta vetllada. Mentre es va preparant el foc i per anar creant ambient un got de vermut és l’opció més encertada.

  • Bag In Box, un sistema és un sistema econòmic i pràctic per servir el vi. És ideal per a servir el vi a copes o per omplir les gerres per a la teva barbacoa. Una de les característiques a destacar és que pot estar fins a sis setmanes obert i es conserven totes les característiques del vi.
  • Vi per a Botes i porró: Beure en porró és una experiència que no pot faltar a una barbacoa i trobar un bon vi a granel per a aquestes trobades de família i amics serà tot un encert.
  •  Garrafes de Vidre: El vi està totalment aïllat del medi extern i a més és una de les opcions més eco perquè l’envàs de vidre es pot reciclar al 100% permetent no generar, i contribuint a la millora i defensa del medi ambient.

I no podem oblidar Els vins generosos per fer l’aperitiu o d’ acompanyants per a la sobretaula juntamnet amb un cava ben fresquet.

Quin vi marida millor amb una barbacoa?

Després de tenir clares les quantitats necessitem saber quins vins maridaran millor amb el menú de la nostra barbacoa. Per a poder escollir el vi adequat hem de saber què és el que menjarem exactament durant la barbacoa.  Carn, peix o verdures, o una mica de tot?

La carn és la estrella de qualsevol barbacoa pero no ha de ser l’unic ingredient de la nostra brasa. Els vins recomanats generalment per a una barbacoa són els vins negres, però tot dependrà del que menjem.

Si l’opció és més carnívora i hi poses al foc unes costelles de porc, hamburgueses, xurrasco, llom,… sens dubte un bon vi negre combina a la perfecció amb aquests tipus de brasa.

Si la barbacoa és de peix com ara unes sardines, tonyina, salmó, llagostins,. . . Per norma general els vins blancs són els millors acompanyants. 

I si la barbacoa és de verdures com ara unes carxofes, pebrots , carabassó,.. Marida-la amb un bon vi blanc.

El maridatge perfecte no existeix, dependrà dels ingredients que s’escullin per a la barbacoa, però també dependrà dels gustos de cada persona. Així que la idea principal per maridar una barbacoa és seleccionar un vi que acompanyi bé el menú escollit i potencií els aromes i els sabors de la nostra brasa.

Ara toca gaudir del bon temps, de les estones de llum i del bon vi entre brases. Salut!

Un pensament sobre “Quin vi escollir per a una barbacoa?

  1. Retroenllaç: Les tradicions de la nit de Sant Joan | VINS GOTIM D'OR

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s