Les tradicions de la nit de Sant Joan

S’acosta la nit de Sant Joan, la nit més curta de l’any on donem la benvinguda a la nova època de l’any. Sant Joan serà el pròxim 23 de juny i és una nit en la qual celebrem el solstici d’estiu i és una nit plena de tradicions al voltant del foc. Ja es comença a sentir les ganes de celebració i ja amb alguns petards esclatant.

Els orígens de la revetlla de Sant Joan ens parlen que es feien rituals amb elements purificadors com el foc, els banys al mar a mitjanit, preparació de begudes amb herbes medicinals i cançons i balls al volant de les fogueres.

És habitual celebrar la nit de Sant Joan amb els amics o la família, preparar una bona taula a la fresca, sota la nit estrellada. És una manera ideal de celebrar aquesta tradició anual on el menjar i el beure són dos dels acompanyants estrella de la nit més curta de l’any.

Quins són els elements imprescindibles de la nit de Sant Joan?

Una esdeveniment on la llum i les fogueres són protagonistes, hi ha elements imprescindibles, per gaudir d’aquesta nit i donar la benvinguda a l’estiu.

És habitual preparar les brases per a fer una barbacoa on carn, verdures o peix no podran faltar. Si no saps quin vi escollir per a fer una barbacoa, llegeix l’últim article del nostre blog i descobreix tot el que necessites per a ser l’amfitrió o amfitriona perfecte.

Encara que la barbacoa és un menjar que pot ser habitual per aquesta nit i per gaudir del bon temps, el més tradicional d’aquesta nit és la coca de Sant Joan. Antigament, es menjava un tortell amb ous, una gran peça rodona amb clares que era feta com a culte al sol. Actualment, la tradicional coca de Sant Joan la podem trobar de moltes varietats: n’hi ha amb fruita, pinyons, farcides de crema o nata,… Múltiples opcions per a tots els gustos.

Un altre dels elements imprescindibles, que no pot faltar a aquesta nit de Sant Joan és el cava. El cava pot ser un bon acompanyant per servir durant el sopar i el colofó final per al brindis amb els convidats per a assaborir la coca de Sant Joan.

A Vins Gotim d’Or ja fa uns anys que vam decidir tirar endavant el projecte de crear el nostre propi cava,ja que el cava és un referent de la nostra terra i una beguda que sempre ha estat present a totes les cases.

“Mas Bacus”està elaborat per un celler de cava artesà i és ideal per a brindar i gaudir de la tradició de la nit de Sant Joan.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s