Activitats d’enoturisme per primavera

El turisme del vi és molt més que fer un tast de vins o visitar unes vinyes. L’enoturisme és un turisme d’experiències creatives on la gastronomia, la cultura i la naturalesa permeten gaudir d’un viatge a través dels sentits amb activitats úniques i especials.

Amb l’arribada del bon temps ve de gust gaudir d’activitats a l’aire lliure entre amics i família per descobrir entorns i racons de la nostra terra. L’enoturisme és una bona idea per aprofitar aquests dies on tenim més estona de sol i el clima és més càlid i gustós.

Saps què és l’enoturisme?  

L’enoturisme, també és conegut com a turisme del vi. Aquest tipus de turisme , consisteix a viatjar a una zona vitivinícola per a conèixer des de dins el món del vi.

El reclam principal són els cellers, les vinyes, l’elaboració del vi… envoltat d’un entorn natural i acompanyat de gastronomia de la terra. Una combinació perfecta per a gaudir d’una estança rural, en entorns especials amb bon menjar i vi. Sona bé, veritat?

Quina és la millor època per fer enoturisme?

Quan comença el bon temps és el millor moment de l’any per fer enoturisme, tot i que qualsevol època de l’any és bona per fer activitats vinícoles, ja que els cellers s’adapten a les estacions oferint diferents opcions per a cada temporada i aprofitar la bellesa de cada estació.

A la primavera les flors vesteixen els paisatges amb les millors gales. Cap a finals d’estiu i principis de tardor, amb l’època de la verema, pots veure de primera mà com s’elabora el vi, i descobrir aquest procés en començar la collita del raïm 

3 motius per fer enoturisme  

1. Conèixer llocs nous: Apostar pel turisme del vi és una manera de viatjar per paratges nous, de bellesa natural i descobrir la història d’aquell racó.

2. Per relaxar-te: Vivim en un món on les presses, la feina, les obligacions de casa… ens ocupen la major part del nostre temps. Gaudir de la vida entre vinyes i que el temps s’aturi durant unes hores és una experiència única que ens brinda l’enoturisme.

3. Per descobrir la gastronomia de la terra: L’enoturisme també ofereix experiències gastronòmiques per als més sibarites, on gaudir d’una cuina de sabors autèntics i de productes de qualitat.

Et proposem 2 activitats d’enoturisme originals per passar un dia diferent entre les vinyes i gaudir del temps primaveral.

  • Un passeig per les vinyes: Una bonica passejada en un entorn privilegiat gràcies al turisme del vi. Caminar entre vinyes amb els rajos del sol, la suau brisa i les olors de primavera pot ser una activitat molt interessant per a descobrir els processos d’elaboració del vi.
    Sigui caminant o amb bicicleta, és una escapada original per fer en família, on els més petits de la casa poden gaudir d’un entorn de naturalesa meravellós.
  • Fer una copa al “Wine Bar”: Ara que el dia és més llarg i que tenim més hores de sol, una bona idea per aprofitar el bon temps és fer una copa de vi a la terrassa d’un celler. Acompanyar el vi d’algun aperitiu mentre es gaudeix d’unes vistes màgiques pot ser un pla perfecte per passar la tarda.

El turisme del vi ofereix activitats molt versàtils on poder anar tant amb els més petits de la família de passeig com amb els amics a descobrir llocs meravellosos de la nostra terra. Gaudir de la naturalesa, de la gastronomia i de l’apassionant món del vi aquesta primavera amb diferents experiències vinícoles per a tots els gustos pot ser un pla rodó per gaudir dels petits plaers de la vida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s