Accessoris per beure vi

Els amants del vi saben que no és suficient en conèixer la collita, la denominació o la graduació del vi, sinó que la cosa va més enllà. Gaudir del vi no és el simple fet de beure, si no és que es tracta d’un ritual on cada detall està pensat perquè beure una copa de vi sigui tota una experiència per als sentits. Els accessoris que necessitem, com servim el vi, com es destapa o l’elecció de la copa més adequada influeixen en la posterior percepció que es tindrà de la beguda.

Quins  accessoris  necessitem per fer el ritual del vi? 

El ritual del vi és digne de assaborir-lo en la seva total esplendor amb els accessoris que ens permetin enriquir aquesta beguda en la seva forma més completa. Obrir una ampolla, decantar, servir, mantenir a temperatura constant i servir són els passos de tot ritual.

Els detalls són summament importants i aquests són els 6 accessoris ideals per a fer un excel·lent ritual del vi .

  • Llevataps: L’accessori més important per a destapar les ampolles permetent obrir el vi amb poc esforç i sense fer malbé el tap. 
     
  • Tallagotes: S’utilitza per a impedir que alguna gota que hagi quedat en el pic, caigui sobre les estovalles i les taqui. Es col·loca en el coll de l’ampolla i sol ser metàl·lic. 
  • Decantador. S’utilitza perquè el vi s’oxigeni i desprengui totes les seves aromes. Importantíssim utilitzar-lo en reserves o grans reserves.  
  •  Els taps i les bombes de buit:  Són accessoris imprescindibles per a la bona conservació d’una ampolla oberta per evitar que es faci malbé amb el contacte amb l’aire. 
  • Ampoller: Un accessori molt útil per a la correcta conservació del vi, ja que ajuda a mantenir les condicions adequades de temperatura de principi a fi de l’ampolla. I és que la temperatura és un factor molt important per a gaudir d’un vi en tota la seva plenitud i es un molt important a l’hora de saber com escollir un vi per a una ocasió especial
  • Copes: Un factor molt important a l’hora d’escollir una copa és que la copa sigui bombada, transparent, llisa i de cristall fi. I que tingui una tija llarga on poder agafar-la d’alla i que no s’escalfi el vi. 

La cultura del vi 

La cultura del vi no és una moda, és una realitat que ve de molts anys enrere. Un conjunt de coneixements, costums i maneres de vida vinculades al món del vi, que han estat desenvolupades al llarg de la història de la humanitat. Una cultura vinícola on l’imperi Romà va jugar un paper molt important, sent els grans difusors d’aquesta beguda i convertint la zona oriental com el bressol de la cultura i la civilització on arrela amb força la vinya i la cultura del vi.

En les diferents etapes de la història, el vi ha sigut utilitzat com un remei medicinal, convertint-se en una eina per a gestionar la salut i tractar els símptomes específics de malalties o també era considerat com a un aliment primordial de consum diari per a prevenir i evitar molèsties. I a hores d’ara, gaudir del vi és tot un ritual, un protocol, que permet apreciar les seves característiques i fer d’una vetllada inoblidable.

Sens dubte, tenir aquest tipus d’elements pot suposar fer un pas més en la relació amb el vi. En el mercat es poden trobar un gran nombre d’accessoris del vi i conèixer els més interessants per fer un bon ritual d’aquesta beguda mil·lenària és imprescindible per a tots els amants del vi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s