Declaració d’intencions per preservar el medi ambient

Una frase típica que segur has escoltat en alguna ocasió és “el vi millora amb els anys”. Aquesta expressió és correcta, sempre que, la conservació d’aquest vi sigui en els envasos adequats i amb unes característiques de conservació òptimes. Una declaració d’intencions per preservar el medi ambient on la temperatura, la humitat i la llum són factors clau a tenir en compte per a una correcta conservació i on els envasos juguen un paper primordial.

Per mantenir totes les propietats organolèptiques del producte i no perdre cap de les seves característiques el procés d’envasament és molt important, ja que els materials amb els quals s’envasa el vi han de ser els adequats per garantir la conservació d’aquest tipus de beguda.

La qualitat del vi depenen de les condicions atmosfèriques i amb el canvi climàtic la indústria del vi s’ha vist molt afectada per aquesta qüestió.

Escollir fer un consum de productes més respectuosos amb el medi ambient per tal de respectar-lo reduint l’impacte dels envasos en l’ecosistema, és responsabilitat de tots.

Quins envasos ens ajuden a respectar i millorar la conservació del medi ambient?

El vi pot ser presentat en molts tipus d’envasos: vidre, cartó, plàstic,… Tot i que hi ha molts criteris per escollir una opció o un altre. A continuació et parlem dels recipients per la conservació del vi més utilitzats per la nostra empresa:  

Els envasos Pet : Aquesta és una de les opcions per envasar vi més recent. És un envàs reciclable i la conservació del vi està optimitzada perquè el vi pot tenir una durabilitat fins a dos anys. Un material més lleuger que el vidre, molt menys fràgils i pràcticament irrompibles.

Envasos Bag In Box: Aquest tipus d’envàs és una de les opcions que des de fa uns anys es troba al mercat. Un sistema d’envasat on s’introdueix el vi dins d’una bossa tancada amb una vàlvula per al seu dosatge, dipositant aquesta bossa dins d’una caixa tancada. Aquest sistema d’envasat permet conservar el producte mantenint totes les seves propietats organolèptiques. La bossa que porta es contreu a mesura que es buida, i s’evita el contacte del producte amb l’aire i la llum. Els envasos de vi Bag in Box, tenen múltiples avantatges: emmagatzematge senzill i econòmic, pesen poc, permet una llarga durada del contingut, són a prova de cops, … I a més a més, en els últims anys, s’estan desenvolupant nous envasos més respectuosos amb el medi ambient.

Envasos de vidre: Per les seves característiques, el vidre és un dels millor materials per a envasar el vi. Aquests envasos posseeixen unes característiques idònies per a una correcta conservació del vi, ja que l’aïllen del medi extern , tenen una alta durabilitat, en tenir transparència permet veure el contingut, … I a més a més és un material totalment reciclable i resulta molt favorable per al medi ambient.

En aquest material pots trobar la típica ampolla de vidre de 75cl, un envàs capaç de transmetre la personalitat del vi que conté amb el seu disseny i estètica o les garrafes de vidre, un sistema d’emmagatzemar vi de manera pràctica i més econòmica.

Les garrafes de vidre, van marcar els inicis de la nostra empresa

Les garrafes de vidre s’utilitzaven per a transportar líquids de mitjans del segle XIX i continuen actualment sent part del món del vi. Antigament aquest envàs anava folrat de vímet o espart amb unes anses per a poder moure-les amb facilitat.

Aquest envàs de vi, és uns dels productes que ens caracteritza des dels nostres inicis, i avui en dia, continuem impulsant la seva utilització. Un format molt pràctic que ha evolucionat i s’ha adaptat als canvis inherents de la modernitat. Convertint-se en un envàs estrella gràcies a ser un recipient de llarga vida útil, perquè el material és resistent i de qualitat.

Com a curiositat podem dir que són molt versàtils, tant, que les garrafes de vi s’han convertit en elements decoratius de moltes llars. Un element que encaixa amb qualsevol estil modern, rústic o fins i tot minimalistes.

Envasos de vi  i el medi ambient

La finalitat de tots els envasos és la mateixa; contenir el vi en bon estat de conservació i mantenir les propietats organolèptiques del vi intactes durant més temps. Però avui en dia tot suma i es busquen envasos més sostenibles, lleugers i ecològics que tinguin cura i respecte del medi ambient.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s