Fer l’aperitiu està de moda

Fer l’aperitu s’ha convertit en la trobada dels caps de setmana, convertint el vermut en la beguda de moda. Les bones tradicions s’han de perdre i una de les begudes per excel·lència dels anys 50-60 ha tornat amb molta força.

Fer l’aperitiu a la terrassa és més que un ritual

Fer l’aperitiu a la terrassa amb un bon vermut és una tendencia a l’alça per la clientela, per això pot ser un encert oferir aquesta opció en el teu establiment si encara no ho fas. Per donar-li sortida, oferiex el vermut un cop arribin els clientes a l taula i això portarà al següent, demanant unes tapes per acompanyar. Aquesta beguda es gaudeix de manera espeical si es marida amb aliments que potencien el seu sabor; olives, tota classe de mol·luscos en llauna com unes cloïsses o uns musclos i no poden faltar les patates fregides.

Hi ha diferentes opcions per gaudir d’aquesta beguda, com ara afegir una mican de sifó al vermut per aportar un gust especial i reduir la graducació de la beguda. Utilitza unes ampolles de sifó que cridin l’atenció dels cluents i deixa-les a les taules perquè puguin servir-se ells mateixos. A través d’aquest detall es pretén crear una experiència diferent que el consumidor revrà de bon grat i pot ser un bon reclam peru`q s¡animin a fer l’aperitiu al teu bar en comptes d’anar al local del costat.

Així doncs, el vermut és una beguda ideal per fer l’aperitiu i al nostre país la cultura de començar a obrir gana amb un petit mos abans de dinar és habitual. El vermut és l’excusa perfecta per quedar els caps de setmana o posar-nos al dia amb els amics fent la tertúlia per pocs diners.

Convidar als clients a fer l’aperitiu és donar la benvinguda al teu restaurant. Si a la taula hi ha algu que no és molt fan del vermut, ofereix la copeta de cava, perquè beure cava és sinònim de celebració i de compartir moments, un dels objectius de l’hora de l’aperitiu.

Què és el vermut?

El vermut és una beguda alcohòlica elaborada amb vi, aigua, alcohol, plantes botàniques i opcionalment sucre caramel·litzat.

Tot i que cada fabricant té una fórmula secreta i la seva manera d’elaborar-lo, la beguda de moda busca l’equilibri entre dolç, amarg i àcid. per provocar un gust que romangui al paladar i al nas de consumidor. Per aconseguir-ho se sol utilitzar vi blanc, encara que també hi ha vermut fet amb negre, herbes com el riubarbe, el llúpol, l’anís estrellai i per descomptat, el donzell. Hi ha frabricants que també utilitzen espècies com la canyella o la vainilla.

Els orígens del vermut com el coneixem en l’actualitat són italians i hem de centrar-nos en un taverner de Torí de l’any 1786, Antonio Carpano. Aquest senyor va començar a macerar els vins amb pela de taronja, canyella i absenta, una planta herbàcia que té grans beneficis i usos medicinals molt efectius. Aquesta planta és la que aporta amargor a la beguda i l’ingredient distintiu del vermut.

Consells al servir el vermut per fer l’aperitiu

1. El vermut s’ha de servir ben fred. Hi a qui opta per afegir-li glaçons o qui prefereix deixar-lo decantar a la nevera diverses hores, Utilitza l’opció que més t’agradi, però sobretot si afegeixes el glaçó de gel que sigui una peça gran perquè no es desfaci ràpidament i no pugui alterar el gust de la beguda.

2. Utilitzar gots o copes de vidre de boca ample.  Aguanten millor la frescor i és el recipient adequat per gaudir molt millor de les qualitats organolèptiques d’aquesta beguda. 

3.Afegeix una rodanxa de cítrics i millora l’experiència del consumidor. No és obligatori però sí que li dóna un punt de sabor que es troba a faltar. Utilitza la llimona en vermuts blancs i la rodanxa de taronja per als negres.

4. Acompanya el vermut amb alguna cosa per picar. És l’hora de fer l’aperitiu i sempre és millor beure’l amb companyia d’un mos, com ara unes olives o unes patates xips.

Quins tipus de vermut hi ha?  

  1. Negre: És el més clàssic i habitual a la nostra terra. És el més dolç a causa del carmel que se li afegeix i el responsable del seu color. Resulta menys amarg i sec que la resta, destaquen les herbes aromàtiques i espècies com la canyella.
  2. Blanc: En la seva elaboració es suprimeixen algunes substàncies amargues que s’empren en el negre. Aquest sol estar dominat per notes de vainilla i cítrics.
  3. Sec. S’utilitza especialment en cocteleria per a fer el famós “Dry Martini”, que es va posar de moda amb la película James Bond Agent 007 i també s’utilitza per a elaborar receptes de cuona. És considerat el més amarg de tots.
  4. Rosat: És el més suau, lleuger i fresc, amb notes a friota o flors  La seva popularitat és relativament recent.

Donar al client un vermut de qualitat durant l’aperitiu és igual d’important que la resta del servei. Fes que el client del teu restaurant gaudeixi d’una experiència completa amb un aperitiu com a entrant abans dels àpats o bé, elaborar una promoció única per l¡aperitiu que cridi l’atenció de la terrassa, dues opcions que ajudaran a guanyar clients del teu bar o restaurant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s