Què és el vi de taula?

El vi de taula és una selecció de diferents varietats que s’escullen per fer el cupatge. El cupatge és la tècnica de combinar diferents varietats per obtenir un producte millorat. Gràcies al cupatge, fem un producte amb les qualitats que ens interessen de cada varietat i elaborem el vi més adient pels nostres clients. Li podem donar més acidesa, més o menys grau alcohòlic, més cos,… depenent de la barreja que fem obtindrem diferents vins de taula.

Com és una combinació de diferents veritats, l’etiqueta de vins de taula no especifiquen la zona de procedència, ni l’any de la collita, tampoc la varietat de raïm amb la qual han estat produïts. Aquesta falta d’informació pot ser un problema de cara al consumidor final. És per això que molts cops es tradueix a associar aquesta falta de dades a una baixa qualitat del producte.

El vi de taula, un producte tradicional del dia a dia

El vi de taula és un dels productes de Vins Gotim d’Or. Elaborem un vi de taula fresc per a cada ocasió on poder gaudir dels matisos més tradicionals del bon vi pel dia a dia.
Moltes són les cases que mantenen la tradició de beure vi de taula diàriament, nosaltres volem que pugueu continuar gaudint d’aquests moments. Ens dediquem a la tradició familiar de portar vi a totes les cases. La nostra història va començar als inicis del segle XX amb el besavi Pere, que repartia vi pel barri barceloní de Sants. Un segle més tard seguim amb l’empresa familiar perquè no us falti el vi de taula. Considerem que més que una experiència oferim tradició.

Fases del procés de l’embotellament:

La nostra empresa ha evolucionat amb el pas del temps I amb ella els nostres productes. El vi de taula segueix sent un producte primordial per Vins Gotim d’Or i els nostres clients i és per aquest motiu que conjuntament amb en Joan Vendrell, enòleg professional que ens assessora, fem la millor selecció de vins per oferir-lo als nostres clients. Busquem vins de fermentació controlada, de qualitat, perquè d’aquesta forma puguem envasar vins de segona premsada i oferir uns vins amb un cert nivell de gust i d’aromes i donar una qualitat a aquests vins de taula.

Per altra banda, un punt molt important a destacar és el procés sanitari d’embotellament que seguim. Controlant els nivells d’higiene de les instal·lacions i de les màquines per embotellar el producte, tenint molta cura de la neteja de tot el circuit amb els que elaborem els vins de taula.

Els conservants també juguen un paper molt important, els nostres vins segueixen els processos pertinents per mantenir les seves característiques. Revisem els nivells de conservants necessaris que ens garantiran la total conservació d’aquest vi de taula fins al seu consum. És molt important seguir aquests controls per aconseguir un bon vi.

A Vins Gotim d’Or, treballem amb diferents tipus de taps, tots els que s’utilitzen ens ajuden al fet que no entri oxigen i no faci malbé les característiques del vi i per tant oferir la màxima qualitat en el vi de taula. Trobem tap de suro, de plàstic i el de rosca.

  • Oferir un vi de taula amb un tap de rosca, li donarà una part més hermètica i una major conservació a aquest vi, és un format molt útil per restaurants de menú diari que volen vi de taula de qualitat i amb un format pràctic. Aquest permet que el client s’emporti la resta del vi a casa sense perill d’abocar-se.
  • El tap de suro és el més conegut, té característiques úniques que aporten al vi de taula una sèrie de matisos, li dóna autenticitat i li aporta valor. S’ha creat la sensació que un bon vi implica haver de passar pel ritual de destapar el seu tap de suro. Però no ha de ser sempre així. 
  • Per últim, el tap de plàstic té l’avantatge d’eliminar el gust de suro que pot quedar al vi i té la mateixa peculiaritat que el tap de suro per fer el ritual lligat al destapar el vi. 

El vi de taula el podem trobar en diferents formats, no només amb l’ampolla, tenim diferents recipients on l’embotellem per oferir moltes més possibilitats de consum al nostre client.
Cada format té les seves peculiaritats que el fan especial, però sense oblidar la part més primordial, el vi. Trobem els bag in box, els envasos pet, les garrafes de vidre,… utilitzem diferents tipus d’envasos perquè el vi de taula es pugui gaudir des de casa o servir-lo al restaurant.

El vi de taula, una bona proposta per acompanyar el menú diari.

El terme vi de taula qui més qui menys l’ha escoltat, però és possible que si no coneixem l’origen, decidim no escollir aquest vi, deixant passar una oportunitat de tastar altres vins que podrien tenir qualitat i un preu més baix.

Els establiments que ofereixen aquest producte són professionals que entenen que el vi de taula és una bona proposta per acompanyar els seus plats d’elaboració tradicional i que volen oferir al seu client un conjunt gastronòmic de qualitat.

Troba el més adient per cada ocasió, és primordial per gaudir d’una experiència gurmet. Associem un vi de taula negre per menjar carns, un blanc per peixos I el rosat també per peixos o postres. Encara que aquí no s’acaben les possibilitats, l’art del maridatge té molt a oferir. 

Així que tant un vi de taula o un vi amb denominació d’origen poden ser bones opcions per acompanyar el dinar a casa o el menú diari al restaurant amb la família. El vi és tot un plaer que desperta els sentits i un vi de taula pot resultar una magnífica elecció.

Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s