Experiències en el sector vinícola

Quan arriba el cap de setmana volem desconnectar de la feina, compartir moments amb la família i els amics, descansar del ritme accelerat del dia a dia i gaudir del temps lliure. Una bona manera és regalar-nos moments de pau i tranquil·litat, escapades amb la família i nodrir-nos d’experiències que ens facin passar una bona estona. El cap de setmana passa molt ràpid, per això és important trobar moments de benestar i desconexió i arribar amb les piles carregades a una nova setmana per afrontar-la amb motivació i energia.

Gaudir del cap de setmana és per fugir de les obligacions i planificacions, aprofita’l!

Experiències en el sector vinícola per desconnectar

Són activitats per compartir una jornada diferent amb la  família i els amics.  Poden ser des d’un pla romàntic per fer amb la parella fins a una activitat en grup per divertir-te amb els amics d’una forma original. L’enoturisme és una activitat turística enfocada a conèixer els detalls de producció vinícola, tant arrelada al nostre país.Es relaciona amb la degustació del vi conjuntament amb la gastronomia i les vistes del bonic paisatge de les vinyes , només cal passejar per aquest entorn privilegiat per poder començar a endinsar-nos en la cultura vinícola .

La millor època per visitar les vinyes és entre els mesos de juny i octubre, quan el raïm està en el seu punt òptim i comença la vendimia.  Però encara que no sigui època de recollida del fruit , passejar en silenci i amb tranquil·litat per aquest paradís és un moment de plaer.

El món vinícola té experiències per amants del vi encara que també és un pla atractiu per famílies amb nens i persones que no són grans apassionats, aquest sector amb molta història a Catalunya té relats molt interessants. La bellesa i el paisatge de les vinyes és un reclam per tothom . Un ambient a plena natura on descobrir la fascinant cultura del vi i la terra treballada branca a branca.

Fer una ruta amb bicicleta pels diferents paisatges vinícoles és una activitat per fer amb els més petits de la casa, respirant l’aroma de les vinyes i coneixent els racons i curiositats que ens brinda aquest sector. Des de com es cultiva el raïm fins al procés d’obtenció del vi que compartim a taula. Així que, fer un passeig pedalejant és una manera saludable i divertida de recòrrer l’entorn i passar un dia inoblidable amb els teus.  

L’enoturisme i les seves experiències

Hi ha moltes maneres d’ aprofitar el cap de setmana i passar-ho bé fent diferents activitats. La cultura del vi és un món ampli amb molts aspectes per mostrar . Us donem algunes opcions per gaudir de les experiències del sector vinícola per passar =un dia diferent, o si preferiu, un cap de setmana complert.

 • Degustar un tast de vins, és una delícia pels sentits.

És una bona manera per conèixer les característiques del vi ,nous sabors i olors que et transmetin diferents sensacions.  Per als més gourmets beure vi és tot un plaer, ja sigui vi blanc, negre o rosat, un tast de vins és tot un ritual i consta de tres fases:

 • Fase 1: Visual
 • Fase 2 :Olfactiva
 • Fase 3: Gustativa

Assaborir el vi amb els sentits tots ho podem fer, però saber donar la importància al degustar-lo és un viatge a través dels sentits

Fer un tast de vins és més que omplir la copa de vi i beure’l  , és una explosió de sensacions on l’olfacte, la vista i el gust formen part de l’experiència vinícola.

Així que, si t’agrada la idea, aquesta pot ser una bona proposta per compartir amb els amics. Apuntat a l’agenda una experiència en el sector vinícola per fer un cap de setmana i organitzar un tast de vins.

Pels més romàntics també hi ha propostes interessants;

 • Una visita privada i exclusiva a una bodega pot ser un bon regal per sorprendre a al teva parella.

A l’hora de fer un regal molts cops ens decantem per compres materials , però si volem alguna cosa diferent i original, regala experiències. I el sector vinícolaés un món apassionant que cada dia guanya aficionats , persones interessades a aprofundir en tot el que té a veure amb el secor vinícola.  

La proposta és acompanyar una ampolla de vi amb diferents productes locals i de proximitat a un entorn entre vinyes on el silenci i els aromes de raïm són protagonistes. 

Una experiència vinícola per dos on gaudir de la companyia de la teva parella i la bellesa del paisatge mentre brindeu amb una copa de vi, serà tota una sorpresa. Només cal trobar un racó amb boniques vistes i la combinació farà que sigui un dia per recordar.

 • Organitzar un esdeveniment important entre vinyes

No sempre és fàcil trobar un lloc únic i amb encant on celebrar dies especials.  Què et sembla la idea d’organitzar el teu dia entre vinyes? Fer l’esdeveniment rodejats del paisatge vinícola és una manera de captivar a tots els convidats i deixar-los amb una imatge inoblidable.

Molts cellers ofereixen aquest ambient exclusiu per organitzar diferents celebracions ja sigui un casament, un aniversari o un dinar d’empresa.

 • Per últim un dels clàssics, el maridatge de vins amb productes d’alta gastronomia:
 • Formatges
 • Xocolata
 • Pernil
 • Foie

Desprès de fer la visita guiada per les bodegues l’opció d’ un contrast de sabors amb diferents aliments pot ser una explosió pel teu paladar . Degustar diferents vins i combinar la xocolata per trobar aquesta barreja tan original. Provar formatges de tot tipus i acompanyar-los amb el vi que millor li escau…etc

Conèixer el vi i quin aliment acompanyarà millor és l’interessant món del maridatge. Un sommelier és l’encarregat d’explicar-nos amb quins plats encaixa millor un tipus de vi o un altre, i ens ensenya les possibilitats de combinar vi i gastronomia catalana.

Així que , si heu de preparar una reunió amb amics o us toca organitzar un dia en família no dubteu i aposteu per organitzar una experiència al voltant del sector vinícola. La nostra terra té molt per descobrir i conèixer millor l’essència del vi i despertar els nostres sentits.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s