Disseny d’etiquetes de vi

El disseny d’etiquetes de vi ha de transmetre alguna cosa de la marca que hi ha al darrere, el tipus de producte i la seva història. A més, han d’aportar informació reglamentària sobre el producte i explicar les característiques del vi, però també han de tenir un disseny que sigui atractiu per al consumidor per diferenciar-lo de la resta de marques.

El disseny personalitzat de l’etiqueta del vi és una forma de cridar l’atenció del consumidor i molts restaurants ja aposten per la personalització de les etiquetes del vi que serveixen als seus clients com un valor afegit al seu servei implementant aquest tipus d’estratègies de màrqueting.

Hi ha persones que saben molt bé el vi que els agrada segons el tipus de raïm o una regió en concret, però per altres persones l’elecció és més complicada i acaben escollint una ampolla de vi per la personalitat de l’ampolla, els colors i la història que explica l’etiqueta de vi.

Claus per dissenyar l’etiqueta de vi

Claus per dissenyar l’etiqueta de vi

Dissenyar una etiqueta de vi per a donar personalitat al teu producte pot resultar aclaparador. Hi ha diferents factors a tenir en compte a l’hora de la seva creació, escollir un tipus d’etiqueta o un altre pot marcar el públic a qui et dirigiràs.

Una etiqueta de vi pot transmetre elegància amb un disseny més clàssic o inclús diversió si apostes per un disseny més atrevit. Per exemple, un públic més jove pot decantar-se per un producte on la seva etiqueta ens transmet que és un vi ecològic i transgressor. En canvi, un client sènior possiblement es fixarà en una etiqueta que li transmeti tradició, elegància i naturalitat.

És per això que les claus per dissenyar l’etiqueta de vi van en funció de diversos factors: el públic objectiu, les característiques pròpies del vi, l’ampolla… L’etiqueta de vi ha d’incloure tota la informació rellevant d’aquest i al mateix temps, contenir els colors i formes que el defineixen.

Què ha de transmetre l’etiqueta del teu vi?

Sigui el disseny que sigui, l’etiqueta ha de reflectir la qualitat del vi, evocar sensacions i ganes de tastar el producte només en veure l’ampolla. Diferents punts interessants a l’hora de crear l’etiqueta personalitzada de vi:

  • Ha de transmetre l’essència del producte. Que es vegi reflectida la història, la imatge de marca, els colors…
  • Incloure informació i dades claus que no poden faltar en una etiqueta de vi. El client ha de saber què està consumint: Any de collita, varietat de raïm, denominació d’origen, nom del productor, quantitat de vi que conté l’ampolla i la graduació alcohòlica.
  • Ha de cridar l’atenció del consumidor perquè recordi el teu vi i diferenciar-lo de la competència a simple vista.
  • És important escollit una etiqueta de qualitat i que sigui resistent als canvis de temperatura, ja que la qualitat del producte també es basa en els materials de fabricació.

Quan personalitzar la teva ampolla de vi?

Si estàs en alguna d’aquestes 3 situacions, pot ser un bon moment per a fer un disseny personalitzar del teu vi.

1) Les vendes han baixat. Una idea per a donar-li un impuls al teu producte és redissenyar la teva imatge de marca amb un disseny innovador del producte i l’etiquetatge de les ampolles de vi, renovarà la marca.

2) Si vols oferir un valor diferencial al teu restaurant. Tenir el vi de la casa amb un disseny exclusiu del teu restaurant és un detall que, de ben segur, cridarà l’atenció del teu client.

3) Dissenyar una etiqueta de vi per a dates especials com aniversaris, dies assenyalats al calendari com Nadal o Sant Jordi, es poden entendre com edicions limitades, molt buscades per col·leccionistes.

Com es dissenya una etiqueta de vi?

A Vins Gotim d’Or personalitzem l’etiqueta del teu vi per a donar aquest valor diferencial al teu producte, treballant amb professionals del disseny.

El primer i més important és conèixer la teva marca i saber què vols transmetre amb el nou disseny de la teva ampolla de vi. Estudiem la imatge de marca conjuntament amb el dissenyador i et presentem la proposta per al teu producte.

Un cop donat el vistiplau creem les etiquetes,  les imprimim i les col·loquem a les ampolles de vi.

La importància d’un bon disseny d’etiquetes és molt important i desmarcar-te de la competència amb petits detalls pot ser un bon impuls per al teu negoci.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s