Com escollir un bon cava?

El cava és la beguda per excel·lència que no pot faltar en celebracions i esdeveniments importants o trobades gastronòmiques amb amics o familiars. Però, com escollir un bon cava? Una peça clau per encertar en l’elecció, és conèixer les diferències entre els tipus de cava que hi ha al mercat.

Gaudir d’una copa de cava fresquet ja sigui per acompanyar les postres, per a fer la copeta de benvinguda o per acompanyar l’àpat complet, el cava és el complement perfecte per aquestes ocasions. Escollir un bon cava és una tasca important per ser el millor amfitrió i què la trobada sigui tot un èxit.

Quins tipus de cava escollir?

Es distingeixen 5 varietats de cava segons la quantitat de sucre. Decantar-te per un o altre és una decisió important:

  • BRUT NATURE: Té fins a 3 grams de sucre per litre
  • BRUT: Té fins a 12 grams de sucre per litre.
  • EXTRA SEC: Caves que tenen de 12 a 17 grams de sucre per litre.
  • SEC: Contenen entre 17 i 32 grams de sucre per litre.
  • SEMI SEC: Entre els 32 i els 50 grams de sucre per litre.

Però per seleccionar el millor cava per l’ocasió, s’ha de tenir present la quantitat de sucre i també altres aspectes importants com ara: cos, textura i maridatge. No escollirem el mateix cava si el volem beure amb postres dolces que si el volem acompanyar durant tot l’àpat.

L’elecció d’un cava semi sec és molt adequada per maridar amb les postres, ja que aquest tipus de cava és suau i fresc i encaixa de meravella amb gustos dolços.

Per acompanyar tot l’àpat, l’elecció més encertada és un cava brut nature sens dubte. Té cos i un sabor intens que lligarà a la perfecció amb els plats principals.

I un cava brut és ideal per a preparar un còctel de benvinguda amb unes fruites fresques, ja que té un sabor més suau i refrescant i no té un sabor tan intens com el brut nature.

Com servir un bon cava?

El primer és saber com obrir correctament l’ampolla. S’acostuma a pensar que la manera més adequada és obrir l’ampolla deixant que el tap surti disparat i faci “pop” , però aquesta no és la millor opció per conservar les propietats especials del cava, la seva gasificació.

La millor manera per obrir un bon cava és fer-ho suaument i lentament per evitar que el tap surti disparat i que no es perdin aquestes característiques tan importants.

Beure cava a la temperatura correcta és indispensable per a gaudir plenament d’aquesta beguda. La temperatura ideal és de 6ºC i la millor manera d’aconseguir la fredor més adequada per degustar un bon cava és refredant-lo a la nevera i passades unes hores col·locar-lo a una glaçonera perquè es vagi mantenint aquesta temperatura ideal de 6ºC.

També és important saber que si un cop obert s’ha de tancar adequadament perquè no perdi totes les seves propietats. La millor panera és tancar-lo amb utilitzar un tap especial per a vi i guardar-lo a la nevera, com a màxim dos-tres dies, ja que el cava va perdent característiques.

Quina és la millor copa per pendre cava?

La copa que escollim ha de permetre gaudir d’aquesta beguda efervescent i dels seus aspectes únics. La copa més apropiada per a assaborir un bon cava ha de ser de cristall fi i transparent, de forma aflautada perquè les aromes i les bombolles no es deslliguin. Tampoc t’oblidis que per a beure cava la millor manera és agafar la copa per la tija o la base, per no escalfar-lo.

Saber triar un bon cava no és tan complicat com pot semblar, conèixer els diversos factors que cal tenir en compte a l’hora de fer l’elecció és la clau per a encertar el cava escollit i aconseguir que amics i familiar gaudeixin d’una vetllada meravellosa. I és que beure cava és sinònim de celebració i és una beguda imprescindible en els esdeveniments . Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s