Sirah, per Sant Jordi 2017

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Sant Jordi, la rosa, el llibre….i el vi?

San Jorge, la rosa, el libro…..y el vino?

        Sant Jordi, the rose, the book and the wine ….?

“Bon sol per Sant Jordi i per Sant Marc, podràs beure el vi a raig”

Refrany català

Els catalans, i altres pobles europeus, tenen a Sant Jordi -i la seva llegenda- entre les fites més importants. A Catalunya cada 23 d’abril se celebra el Dia del Llibre i de la Rosa, aquesta tradició es manté i s’enriqueix.

Durant tota la jornada, es regalen llibres i roses en senyal d’amor i d’amistat, per la qual cosa, els carres de les principals ciutats de Catalunya, s’omplen de parades amb llibres, els seus autors, senyeres i roses.

És una barreja pintoresca d’estimació, cultura, tradició i història, se celebren al mateix moment, el Dia Mundial del Llibre -constituït per la UNESCO, el 23 d’abril de 1995- i es recorden les Fires de les Roses, de Barcelona, del segle XV.

A Catalunya és comú trobar la rosa vermella acompanyada de la senyera i una espiga de blat, que s’obsequia a tots els nostres estimats, siguin parella, familiars o amics.

Tot i que la rosa vermella és la tradicional, ara se´n regalen de grogues, roses, blanques, de naturals o d’altres materials.

Però… a vegades els regals canvien, i s’afegeixen altres que no estan enregistrats en la tradició, uns d’aquest és el vi.

Una bona ampolla de vi -una rosa o un llibre- esdevé una solució ideal, no tan sols com a regal sinó també per celebrar la Diada de Sant Jordi amb un dinar o sopar, amb amics o familiars.

Sant Jordi és un dia reivindicatiu per a Catalunya, la seva història, les seves arrels, i les seves llegendes ancestrals.

Com a Vins Gotim d’Or “vivim el vi”, us recomanem celebrar aquest 23 d’abril amb el nostre vi negre SIRAH 2016, que us pot acompanyar en aquesta festivitat que tant ens agrada i respectem.

sant jordi

Fotos: Pixabay.com. CC0 Public Domain. Gratis per a usos comercials. No cal reconeixement.

Etiqueta Sant Jordi 2017: Propietat de Gotim d’Or S.L.  logo222

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s