Les millors begudes per brindar al dinar de Nadal

S’acosten dates especials, dies on reunir-se al voltant de la taula per gaudir de bons moments en família. És moment de començar a pensar quines són les millors begudes per brindar al dinar de Nadal i amb les que poder acompanyar els diferents àpats d’aquestes festes nadalenques.

Fer el brindis és una tradició que a totes les cases hi serà present durant aquestes dates i trobar la millor beguda per brindar en cada àpat és la clau per ser l’amfitrió perfecte.

Per què brindem?

A qualsevol celebració apareix el moment del brindis. Un ritual de festeig on s’alça i es xoquen les copes acompanyades de la paraula “salut”. Una acció que té com a finalitat desitjar felicitat i salut a la persona amb la qual s’està brindant

Aquest costum va néixer a l’antiga Grècia on en els banquets l’amfitrió havia de demostrar que el vi no estava enverinat, i que es podia beure sense perill. Així que davant dels seus convidats aquest havia d’alçar la copa i beure ell primer per mostrar que era segur. I avui dia, aquest gest tan antic d’alçar la copa, és l’inici del ritual del brindis.

Quines begudes no poden faltar al teu dinar de Nadal?

A cada casa tenen les seves tradicions i costums, però de ben segur que per a cada plat que ofereix l’amfitrió hi ha una beguda que li escau millor.

– La beguda de benvinguda

Per a anar creant ambient a l’inici de la vetllada i donar la benvinguda als convidats, una beguda refrescant com un vermut és una bona opció. Sigui un vermut blanc, negre o mig i mig aquesta beguda no pot faltar al teu dinar de Nadal. Acompanya’l d’unes olives, unes patates chips i alguna llauna d’e’scopinyes per començar a obrir gana.

– La beguda per maridar el dinar

Una de les preocupacions principals de les festes de Nadal és quin serà el menú, i de vegades, no ens preocupem de’scollir el vi més adient per maridar el dinar i aconseguir que aquesta combinació faci que el menú de Nadal sigui tot un èxit. Entre plats d’escudella, pollastre farcit, bacallà i canelons, tocarà escollir quin és el millor vi per maridar cada plat .

El primer a tenir en compte és decidir que es menjarà i a partir d’aquí buscar el millor vi per acompanyar la taula. Si el menjar serà lleuger, una de les opció són vins joves, però si làpat és més contundent, serà millor un vi amb més cos, com ara una criança.

Si t’agrada anar canviant de vi entre plat i plat una bona idea és obrir un vi blanc, com ara un verdejo,  per maridar amb el peix i per als plats de carn optar per obrir un vi negre , com pot ser un cabernet sauvignon.

– El brindis per finalitzar el dinar de Nadal

A la llista de les millors begudes per brindar al dinar de Nadal no pot faltar l’element estrella de tota celebració, el cava. Beure cava forma part dels moments de celebració, és part de la cultura catalana i un indispensable a qualsevol taula nadalenca.

A Vins Gotim d’Or ja fa uns anys que vam decidir tirar endavant el projecte de crear el nostre propi cava, ja que el cava és un referent de la nostra terra i una beguda que sempre ha estat present a totes les cases.

“Mas Bacus”està elaborat per un celler de cava artesà i és ideal per a brindar i finalitzar els dinars de Nadal.

Per acabar amb la vetlada no podem oblidar-nos d’un altre element que hi es present a molts moments de tertúlia. Hi ha cases que tenen per tradició acompanyar aquesta estona amb un plat de polvorons, neules, fruita seca o fruits secs i un glopet de vi dolç. El moscatell és un vi amb una combinació d’aromes, sensacions i fragàncies que s’escau molt bé per fer la sobretaula i poder continuar gaudint de la companya de familiars i amics . 

Nadal està molt a prop i cal començar a pensar en tots els elements clau per a aconseguir que aquestes festes siguin inoblidables gaudint d’una bona taula.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s