Tradicions de Nadal a taula

Ja les tenim aquí! Benvingudes festes de Nadal! Dies especials , les tradicions de nadal arriben a totes les taules per reunir la família i els amics. Tots al voltant de la taula, petits i grans explicant històries, rient, cantant i compartint moments. 

Comencem cantant el “caga tió” amb els més petits de la casa , veure les seves cares d’il·lusió no té preu.  Pels grans és un moment per tornar a la nostra infantessa i gaudir d’aquesta tradició màgica, però no ens enganyem, el que més ens agrada és estar a taula i gaudir d’àpats especials, un vi bo i cava per brindar.

Ens encanta veure la taula ben parada , amb bon menjar i amb les copes plenes Ji com marquen les tradicions de Nadal no poden faltar els plats estrella d’aquestes dates . Saps quins són , oi?

  • L’escudella de galets
  • Els canelons gratinats de l’avia 
  • Neules, polvorons i turrons per postres
  • Vins i caves per brindar

Ingredients que no poden faltar a taula per seguir les tradicions de Nadal

Donem el punt de partida als dinar de Nadal amb el nostre plat català per excel·lència, l’escudella de galets. Hi ha famílies que encara segueixen la tradició nadalenca i la fan casolana. Hores i hores fent xup xup per gaudir de l’escudella de Nadal.

Però no patiu que això només acaba de començar.  Gana no passem … desprès de Nadal arriba Sant Esteve i amb ell un altre de les nostres delícies , els canelons de l’àvia. (Sembla que ja ens vingui l’oloreta sortint del forn) els podem acompanyar amb un dels nostres Varietals Brugal, un Cabernet li va perfecte. És un negre amb cos que ofereix un sabor balsàmic, afruitat i net deixant una bona estructuració en boca.

Però hi ha famílies que s’animen a oferir als seus convidats uns canelons diferents . Els canelons d’espinacs amb ricota pot ser una bona opció per variar. Aquest plat el podem acompanyar amb un rosat semi sec escumós que li aniria genial .

Ja veieu, negres , blancs , escumosos ,… el que sigui necessari per poder acompanyar els diferents plats.  Ja ho diuen ja, que per gustos colors 

Són festes per gaudir del menjar i el beure acompanyat dels que més estimes. Si ets dels que els encanta brindar a totes hores, fes-ho amb un cava que alegri el paladar i desperti els sentits. No pot faltar un cava a la taula , ben fresc per preservar les seves caracetístiques .

Un cop arribem a les postres, hi ha qui segueix amb el cava i d’altres que les fa passar amb una copeta de moscatell, un vi dolç amb un aroma floral que ens dona una explossió de sabor molt característic , ideal per acompanyar els postres dolços del Nadal com; torrons, neules i bombons.

Però encara no s’acaba. Ens queda acomiadar l’any amb un sopar que acostuma a tenir un menú menys tradicional, però el que no hi pot faltar és el menjar el raïm de la sort a ritme de les 12 campanades acompanyat de la copa de cava plena. Quan toqui l’última campanada, la taula s’alça per fer un brindis i donar la benvinguda al nou any que comença, amb noves il·lusions, nous propòsits i un futur per descobrir que ens farà sentir vius.

Nosaltres ja tenim el cava preparat a la nevera! 

Esperem que gaudiu de la taula i de les tradicions nadalenques amb la família i us desitgem uns dies plens de felicitat, salut i un Gotim D’or!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s